Plustek OpticFilm Scanner 8200i Ai Negativ Film Scanner

Plustek OpticFilm 8100 är Plusteks minst dyra dedikerade film- och bildskanner. Det är också bara en utan hårdvarubaserad damm och repor, som erbjuder en mindre robust, men ändå välkommen, mjukvaruversion i stället. Tyvärr är bristen på denna funktion något inkonsekvent med den professionella nivån, det är svårt att skanna, 8100. Dessa två faktorer hålla ihop scannern från att vara ett fantastiskt passform för casual fotografer heller, vem vill ha enkel scanning eller proffs och amatörer allvarliga som insisterar på bästa skannar möjligt.
Om du är villig att sätta i arbetet att lära sig programmet, liksom försök att manuellt justera inställningarna för varje skanning, kan 8100 leverera rimligen högkvalitativa resultat med de flesta originalen. Som du kan förvänta dig är skanningskvaliteten betydligt bättre än vad du får med billigare modeller, som VuPoint Solutions Digital Film och Slide Converter FC-C520-VPDBest-priset på Amazon, vilket är riktat till lediga fotografer som inte insisterar på särskilt högkvalitativa skanningar.
Till skillnad från Epson modeller, som båda flak som även kan skanna fotografiska utskrifter och dokument-och i fallet med Epson V700 är begränsat till 35 mm storlek och OH film och diabilder OH på upp till 8 av 10 inches-8100 bara. En fördel med denna design är att skannern inte är så stor. Det bara 4,7 av 4,7 Åtgärder med 10,7 inches (HWD), och det kommer med en vadderad fall så att du kan lagra bort eller föra den till en annan plats.
Plustek OpticFilm 8100
Plustek tillhandahåller både sitt eget QuickScan-verktyg och LaserSoft Imaging SilverFast SE Plus 8.0 med skannern. Silverfast är tillgänglig för en Vilka urval av skannrar, du har ungefär samma status som verktyg skanna Bland Photoshop för fotoredigering dig. Det är ett av de bästa alternativen, men det är svårt att lära sig hur man använder det till sitt bästa.